randprogramma

RANDPROGRAMMA

In 2019 zal KNEPH verschillende artistieke multidisciplinaire projecten realiseren onder de noemer PASQUA. Hierin vormen de Divina Commedia van Dante Alighieri en het werk van Pieter Bruegel de Oude de literaire voeding.
In dit kader organiseren we filmscreenings, lezingen, expo’s en ontmoetingen met kunstenaars die een link hebben met de inhoud van het project.

 

FILM (lucifer) Gust Van Den Berghe

Lucifer passeert tijdens zijn val van de hemel naar de hel, langs de aarde. Hij landt in een dorpje in Mexico waar de duivel een oude vrouw doet twijfelen aan haar geloof en intussen ook haar kleindochter verleidt.
Na de film was er nog een talk met regisseur Gust Van Den Berghe.

LEZING (betekenis divina commedia voor) Rudi Meulemans

Voor Rudi Meulemans getuigt de Divina Commedia dat een boek de reis is. Op basis van de tekst van Dante realiseerde hij Inferno (Parade 2010/Kaaithearter) en Purgatorio (2012/ BOZAR). Voor hem zijn Hel, Louteringsberg en Hemel geen geografische plekken maar eerder gemoedstoestanden waarin een mens verkeert. Rudi vertelt wat de Divina Commedia voor hem betekent.

FILM (L'Œil du cyclope) Jen Debauche

One move breaking with alienation and the repeatedly mechanical gestures of labour and, where needed, society and that which it tends to sever from the world. One radical move hence choosing to restore ties with this material, concrete world of landscapes and textures: a walk, a simple walk, a recovery of this lesser yet inaugurating movement, constituent of mankind. The Eye Of The Cyclops tells of a man who walks, a man with no name, in pursuit of his own wander lines.

Na de film was er nog een talk met regisseusse Jen Debauche

LEZING (inferno + purgatorio) Andrea Robilio

Filosoof Andrea Aldo Rubiglio begeleidt lezers in hun afdaling van de Inferno, de beklimming van het Purgatorio en het stijgen naar het Paradiso.

EXPO Jonathan De Maeyer & Myrthe Vinck

Fotografen onderzoek hun relatie ten op zichte van het landschap.

LEZING (rencontre intergallactique) Katrien Kolenberg

Professor Sterrenkunde en celliste onderzoekt de trillingen van de sterren. Bestaat er zoiets als een 'Harmonie der sferen'? Vormen de sterren een groot kosmisch symfonisch orkest?

EXPO (WALKS) Francis Vranckx

WALKS soms zwijgen de bomen

De HANGAR

 

Platte Lo straat 11

3010  Kessel Lo

 

 

 

lidmaatschap 25 euro/jaar

Alle financiele steun is welkom!

BE56 0016 3759 1988

CONTACT

 

Ilse Wijnen: 0487 24 84 05

Theo De Roey: 0476 93 14 33

ilse@chello.be

theodoor.de.roey@gmail.com

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved