Agenda

AGENDA

WhatsApp Image 2023-09-26 at 19.30.45 (2)
Brochure-CFW-2023-voor-achterkant-1-laag-1024x723
Brochure-CFW-2023-binnenkant-1-laag-1024x724

MAANDAG 2/10/2023

SESAME


interactieve expo


19:00: Vernissage + woordje Anne Verbraeken (CAW)

cc Oratoriënhof


Zeven kunstenaar-gevangenen en KNEPH realiseerden vier grote schilderijenensembles voor vier kleine oude cellen waar sinds corona virtueel bezoek wordt toegelaten. De geschilderde onderwerpen, zonder censuur verwerkt in de schilderijen, vertellen en bevragen de persoonlijke visie op zichzelf en de omringende wereld vanuit de feitelijke situatie van de gedetineerden.  De existentiële  levensvragen overstijgen het individuele en laten verlangens en droombeelden resoneren.


INTERACTIEF: DIALOOGDe verhalende schilderijen inspireren door zowel de documentaire duiding als de fabulaties. De begeleidende tekst gidst de bezoeker doorheen de ensembles. Op postkaarten werden details en begeleidende tekst van de kunstenaars gedrukt. Het expopubliek kan op deze postkaarten commentaren en meningen schrijven. Bedoeling is dat er een uitwisseling gebeurt tussen het publiek en de kunstenaar-gevangenen.


Dinsdag 24 oktober 18:30-20:00 is er een tafelgesprek en bezoek aan de schilderijenensemblesin de gevangenis (kan alleen mitsinschrijving).


FAUST I /YOU’LL NEVER FIND RAINBOWS IF YOU’RE LOOKING DOWN


Theaterfilm (montage-collage) met live klankband (muziek en tekst) vanuit Leuven Centraal


19:15 woordje Sabine De Bock (De Rode Antraciet)

19:30 filmvertoning
cc Oratoriënhof


Leuven Centraal & KNEPH + Annick Dessair zang
dank aan Wilbert Maria Lambrechts


In “FAUST I / YOU’LL NEVER FIND RAINBOWS IF YOU’RE LOOKING DOWN“ creëren een groep gedetineerden (Leuven Centraal) en vrije burgers olv KNEPH + Annick Dessair (zang) een theaterfilm met schaduwspel, tekenanimatie, zang, maskers en eigen teksten. De Faustgestalte behelst de mythe van de moderne mens: de honger naar meer, meer kennis, meer manipuleren, meer controle, meer macht, meer eigendom, meer ik-ik-ik, … dit ontketent een drama dat de mens over zichzelf heen sleurt. Leven we in een Apocalyps? Schuld en onschuld, rationaliteit en irrationaliteit, wetenschap en magie, goed en kwaad, liefde en lijden, ‘ware’ kennis, de zoektocht naar geluk, … De groep engageert zich voor een artistiek proces en bepaalt hoe de universele thema’s vertaald kunnen in een eigentijds kunstzinnige opvoering.


TWoooooTER AHOI


beeldinstallatie boven de Dijle


permanent 2/10 -7/10

naast het cc OratoriënhofDe cocreatatie gebeurde met veel partners. Try out -Tonuso/Alba (time-out project voor jongeren die uitvallen op school) en deelnemers via een open oproep, engageerden zich in mei om het centrale attribuut van het spektakel TWoooooTER, de zielenboot, te realiseren. Het verhaal begint namelijk wanneer het dodenschip vanuit de onderwereld opstijgt.

TWooooTER is een spektakel gerealiseerd voor Park Poétik 2023 rond water en de stervende Paardenkastanje in het park van Vorst, project Marronnier.

VRIJDAG 6/10/2023

STEKSKESSTOET


stoet + muziekknaller bij aankomst doorFilharmoniX Jette


18:30 vertrek museum M - 19:30 aankomst cc Oratoriënhof


KNEPH samen met HONK & Alvinnenberg en insider- en outsiderartiesten.

Bert Peyffers / percussiecompositie

Sarah Moonen / compostie Hypeman voor de fanfare FilharmoniX Jette


De STEKSKESSTOET werdgecreëerdvoor het openingsweekendNew Horizons – Dieric Bouts Stadsfestival.in een ateliers o.l.v.KNEPH.

Vrouwe Fortuna is de favoriete majorette en zij leidt de stoet van dansende engelen en tierelierende duivels. De inspiratie voor de STEKSKESSTOET zijn de schilderijen van Dieric Bouts en zijn historische leefwereld. Voor een XXIste eeuwse mens oogt dit eerder koddig en curieus. Maar de conterfeitsels zijn allegorieën over universele themata die nog zeer actueel zijn.De STEKSKESSTOET wil een eigen blik op goed en kwaad verbeelden en onderzoeken wat dit vertelt over ons als mens nu en ons wereldbeeld.partners:

New Horizons – Dieric Bouts Festival, KU[N]ST Leuven,HuisvandeMens Leuven(

Dank aan Brecht Mommeyers) ,Colora Festival,Masereelfonds Leuven – Bierbeek,Internationaal Comité Vzw,Sint-Pieterscollege Leuven,MetX Movingmusic,Dijlehof,HONK,Alvinnenberg vzw,

Trio con Tigo


muziektheater


20:30

tuin cc Oratoriënhof


Trio con Tigo iO Carl Cappelle (mandoline en zang) en Giulio Cantore (gitaar en zang), samen met het publiek een trio dus.


De Dwaas is het belangrijkste personage in de Tarot in de zoektocht naar de betekenis van de liefde. Maar elke kaart die iemand uit het publiek trekt onthult diens liefdesverhaal. De muzikanten spelen de rol van de Tarotlezers.

ZATERDAG 7/10/2023

CIRQ'FOU


circus


14:00: 

binnenkoer CAW Alexianen

 

In een wereld vol wonderen…

Jokke Vanderlinden is een allround circusartiest die afstudeerde aan ESAC en daarna is hij nooit meer gestopt met creëren en gaat hij graag nieuwe uitdagingen aan. Het publiek zit klaar vol verwachting, de spanning is te snijden, maar waar is iedereen? Geen nood: om het wachten te verzachten, breekt de ietwat stuntelige ‘garçon de piste’ het ijs. Zou hij nog hulp krijgen?

 

Deze veelzijdige, interactieve meespeelvoorstelling voor jong en oud is gevuld met
bakken humor, jongleren, impressionante evenwichtskunsten en zoveel meer.


BOLLYWOOD


performance + dans met publiek


16:00

binnenkoer CAW Alexianen


De Bollywooddans is één van de meest expressieve kunstvormen in India. De dans zelf is een speels verhaal van aantrekking, plezier en plagen. De muziek is opzwepend en energiek, de bewegingen zelf zijn sierlijk en gracieus. Onderschat deze dansvorm niet: beats, bewegen, maar vooral veel plezier.

Bollywooddans is “happy feeling”!

ZONDAG 8/10/2023


TRICOPLI


Dansante performance


14:00 

Mercatorpad (cc Oratoriënhof)
Dansante performance met transformatieve breistukken van Anse Heestermans/ Textielkunstenares &
KNEPH - Ilse Wijnen/ regie + Ann Caillau/ Choreografie, en Jan Machielsen/ mondharmonica
Bewegers: Evert De Maeyer, Douwe Rubben, Ingrid Coninx, Nora Kliment, Amber Meert


TEXTIEL IN BEWEGING 

Anse Heestermans heeft een passie voor textiel en laat zich niet opsluiten in disciplinaire hokjes. Haar recente textielobjecten realiseerde met  haar eerste liefde: het machinebreien. Ze zijn klein en veranderen bij elke beweging die het lichaam maakt..
Een groepje ‘bewegers’ laat zich uitdagen om de wol tot leven te wekken. TRICOPLI

 Opgerold, toegeplooid, samengevouwen.

Daar liggen ze. Breiwerkjes met beweeglijke vorm in zachte grijskleuren.
Een dans, een ontmoeting – teder, onstuimig, groots, intiem.

Trekken, draaien, fladderen, verbergen en tevoorschijn komen.

Tot alles in zijn plooi valt. En dan weer verandert.

De draad is zoek en wordt in allerlei bochten gewrongen.

Huid op stof, zacht op het lichaam.

Een nieuwsgierige blik,

een aanraking.

Daarin vinden ze elkaar.