expo FEMMES

expo FEMMES


Ans persoons (Schepen van stedenbouw en openbare gebouwen): "Deze middag had ik de geweldige eer om de expo Buurtborduurwerk – Rumeur de Femmes te openen, helemaal samengesteld en gecreëerd door vrouwen uit de Bockstaelwijk, onder begeleiding van kunstenares Ilse Wijnen.

Via de vele (prachtige!) artistieke projecten spreken de vrouwen over hun wijk, hun stad, over relaties en achtergrond, over zichzelf, hun heden, toekomst en verleden. Fotografie, zang, plastische kunsten, audio en video, naaiwerk, collages … Het komt er allemaal aan bod. Voor wie zelf graag zijn creatieve ziel uitleeft, zijn er ook enkele interactieve projecten. Zo maakte ik een beeldje uit klei dat samen met andere kleintjes aan de voet van een kleurrijke, grootste oervrouw werd gezet, als een soort ode aan de kracht van de vrouw. Heel fijn!

Als vrouwen zich blijven uitdrukken, op welke manier ook, via kunst, via betogingen, via woorden of beelden, door te roepen, te zingen, te schrijven, dan kan de wereld alleen maar luisteren.

De expo kwam tot stand dankzij Bobine, Femma, Entraide Bruxelles, la Maison de la Création et la Maison de Quartier Willems met de steun van het Duurzaam Wijkcontract Bockstael en is nog tot en met 27 maart te zien in de wijkantenne van Bockstael."


NIEUWS

PLAFFETIRENOEK
PLAFFETIRENOEK
Jaariverzicht 2020
Jaariverzicht 2020
AGENDA
AGENDA
TOUCHE-MOI, NE ME TOUCHE PAS
TOUCHE-MOI, NE ME TOUCHE PAS
Masculinities
Masculinities
Géza
Géza
Rik Van Schil
Rik Van Schil

De HANGAR
via: Platte Lo straat 11,

3010  Kessel Lo

 

lidmaatschap 25 euro/jaar

KNEPH werkt zonder
structurele ondersteuning,


Alle financiële steun is welkom!

BE56 0016 3759 1988


Steun ons gratis door uw online aankopen te doen via 

https://www.trooper.be/kneph

CONTACT

Bestuursorgaan:

Gaetan de Moffarts

Kris Buellens

Marthe Vereertbrugghen


Dagelijkse leiding:

Douwe Rubben: 0486 62 37 04

Ilse Wijnen: 0487 24 84 05

Theo De Roey: 0476 93 14 33

ilse@chello.be

theodoor.de.roey@gmail.com 

Copyright

© All Rights Reserved