Ik ben EEN GOLEM


Zo vertellen d’ Ouden, de reuzen verschenen op aarde telkens wanneer de mensen de aarde geweld aandeden.

Reuzen bezitten bovennatuurlijke krachten en kunnen vele vormen aannemen. Soms zijn ze een gigantisch konijn of een mengeling van een hert en een paard, soms zijn ze een wolf of een berg, een oude moeder of een koe ….


En de reuzen zijn terug! Ze verstoppen zich in het maïsdoolhof. Ook nu willen ze de mensen weer helpen. ’s Nachts komen ze tot leven dank zij de magische formules die d’ Ouden aan hen gaven.


Ik ben EEN GOLEM


GOLEM

EXPO KNEPH

IN HET MAISLABYRINTH

Kijkboerderij De Pierlapont

28 juli - 30 september


De Golem, zo vertellen d’ Ouden, is een hol kleiwezen zonder ziel. Een holle REUS die geschapen werd om bedreigde Joden te redden.


Maar wie gelooft er nu nog in reuzen?

Aha! Dit zeggen d’Ouden: Wie bouwden de piramiden en andere enorme bouwwerken die nu, met de 'moderne' middelen, nog steeds niet zo exact gebouwd kunnen worden? Wie krasten in de rotsen tekeningen die alleen van hoog boven in de lucht gezien kunnen worden?”


En d’ Ouden weten het antwoord: de reuzen! Zij leefden lang voor onze jaartelling op aarde en waren de kinderen van afvallige engelen en van Goden die zich vermengden met aardse vrouwen. De eerste generaties reuzen waren goede wezens maar het kwade nam bezit van hen en ze veroorzaakten vaak grote nood en diepe ellende en sommigen werden zelfs menseneters.


 Inhoudelijk kader 

 Doolhofsculpturen 


GOLEM sculpturen in klei en met mandvlechttechnieken


co-creatie KNEPH:

Victor, Louis, Idris, Uma, Lili, Ludivine, Désirée, Maurice, Madeleine, Antonia, Lisa, Lucebert, MarJOlaine, Ibrahim, Lotte, Tjorres, Bart, Jente, Evert


Gastkunstenaars:

Sarah Dyckmans (Wilde Vlechten/mandvlechttechnieken), Nadia Roeckaerts (Two-TEN/ceramiek), Beau Vermote


Atelierkunstenaars:

Theodoor De Roey, Douwe Rubben, Ilse Wijnen


Speciale dank:

Griet Verhaert (Atelier Rebelle/ ceramiek), Toos Vanliere (plastic art), Lien De Baets, Griet Van Meulder, Elke Vanloven, Sam Peere, Willy en Magda Verhegge, Yasmine Bearn, Patrick Stubben en Magda Defever, Boer Gérard Dierckx, Lucrèce Maene, WIELS (Cocagne-ondersteuning)


i.o.v.

Els Verhegge / Pierlapont


 

 Creatieproces